top of page

Mimari Yönlendirme Nedir?

MİMARİ YÖNLENDİRME, BİR MEKANIN iLETiŞiM DiLiDiR.

Birbirini takip eden sesli, görsel ve dokunsal ipuçları sayesinde mekan, içerisindeki kişilerle etkili bir iletişim kurar. Mimari Yönlendirme sistemleri, bina ve alanın temel düzeni, iç ve dış alanlar, dış görünümler, işaretler, zemin ve oda numaralandırması, haritalar, dizinler, mekanların mantıksal ilerlemesi, renk kodlaması gibi bileşenleri içerir.

MİMARİ YÖNLENDİRME SİSTEMİ İŞARETLERDEN ÇOK DAHA FAZLASIDIR.

Yönlendirme; nerede olduğunuzu, nereye gittiğinizi ve oraya en kolay nasıl ulaşacağınızı bilmenizi; hedefinize ulaştığınızda tanımanızı ve çıkış yolunuzu bulmanızı sağlarken - güvenli bir şekilde seyahat etmenize, engelleri ve diğer potansiyel tehlikeleri tespit etmenize ve bunlardan kaçınmanıza imkan tanır.


Mimari yönlendirme sistemleri, kullanıcıların nereye gitmemesi gerektiğini de gösterir.

Mimari yönlendirme sistemi işaretlerden çok daha fazlasıdır. Mimariyi, peyzaj mimarisini, aydınlatmayı, yer işaretlerini ve yönlendirme noktalarını kapsar. Tutarlı ipuçları sunarak, bulunduğunuz A noktasından, ulaşmak istediğiniz B noktasına kadar yardımcı olur. Yönlendirme sistemleri, kullanıcıların nereye gitmemesi gerektiğini de gösterir.



Mimari Yönlendirme Sistemleri Nasıl olmalıdır?

  • Herkes için ulaşılabilen,

  • Kullanıcı deneyimine, bilgisine, yeteneklerine bakılmaksızın anlaşılabilen,

  • Ortam koşullarına bakılmaksızın gerekli bilgileri iletebilen,

  • Kazara veya istenmeyen eylemlerin tehlikelerini ve olumsuz sonuçlarını en aza indiren,

  • Minimum yorulmayla, verimli ve konforlu şekilde kullanılabilen,

  • Kullanıcının boyu, duruşu veya hareketinden bağımsız olarak uygun boyut ve alan sağlayabilen sistemler olmalıdır.


İŞİMİZİ MÜKEMMELE ULAŞMA HEDEFİYLE YAPARIZ.


“Mimari yönlendirmeye ihtiyaç duyduğunuz noktada biz devreye giriyor ve doğru planlama ve yönlendirme sistemleri ile konforlu bir şekilde çevrenizde gezinmenize yardımcı oluyoruz.”

Nasıl yapıyoruz?


Analiz

Kullanıcı davranışı, psikoloji ve navigasyon ihtiyaçlarını analiz ederek insanların rahatça hareket etmesini ve gezinmesini kolaylaştırıyoruz.

Plan Mekanın tüm alanlarını bölümlere ayırarak doğru planlama ile yönlendirme haritasını oluşturuyoruz.

Tasarım Markanın görsel diline uygun olarak geliştirdiğimiz mimari yönlendirme sistemleri ile marka kimliğini koruyoruz.


Bakım ve Destek

Size yalnızca doğru sistemleri temin etmekle kalmıyor, ihtiyacınız olduğu her an destek sunmaya devam ediyoruz.

HANGİ ALANLARDA UYGULAMA YAPIYORUZ? Hangi sektörden olursa olsun, büyük ya da küçük ölçek fark etmeksizin mimari yönlendirme sistemlerinin uygulanması gereken tüm mekânlar, bizim çözüm alanımız içerisinde yer almaktadır.

bottom of page